Skyscannerin hintavahti

Skyscannerin hintavahdin avulla on mahdollista seurata helposti etsimiesi lentojen hintakehitystä sillä hintavahti lähettää sähköpostitse ilmoituksen etsimiesi lentojen hinnan muuttuessa (korkeintaan kerran päivässä).

Vaikka Skycanner ei ole ainoa tämänkaltaista palvelua tarjoava yritys, tällä kertaa keskityn Skyscannerin hintavahti-toiminnon esittelyyn sillä vastaavaa palvelua tarjoavat kilpailijat eivät toimi aktiivisesti Pohjoismaiden markkinoilla.

Miten hintavahti toimii?

Hintavahti tarkistaa tyypillisesti etsimiesi lentojen hinnan muutaman kerran päivässä ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista sähköpostitse (korkeintaan kerran päivässä).

Hintojen päivitystiheys riippuu siitä kuinka suosittu lentoreitti on kyseessä, joten hintavahti soveltuu parhaiten suosittujen lentoreittien hintakehityksen seuraamiseen. Jos olet etsimässä esim. Oulu-Rio de Janeiro -lentoja hintavahti on toki hyödyllinen apuväline mutta tiedot eivät ole läheskään yhtä ajantasaisia kuin esim. Helsinki-Peking-lentojen hintakehitystä seurattaessa.

Miten käytän hintavahtia?

Etsi ensiksi lennot haluamille matkapäiville ja klikkaa sen jälkeen linkkiä ”aseta hintavahti”. Tarkemmat ohjeet hintavahdin käyttöön löydät Skyscannerin sivuilta.

Kenelle hintavahti soveltuu?

Hintavahti soveltuu parhaiten suhteellisen suosittujen lentoreittien hintakehityksen seuraamiseen, joten tulokset ovat luotettavampia Helsingistä/Helsinkiin matkustettaessa kuin tarjouslentoja maakunnista etsittäessä. Tästä johtuen suosittelen vertailemaan etsimiesi lentojen hintoja ainakin kerran viikossa.

Arvioni hintavahti-palvelusta

Hintavahti on hyödyllinen mutta ei kuitenkaan täydellinen palvelu sillä sen käyttö edellyttää matkustuspäivien tietämistä, joten joustavien matkustajien kannattaa käyttää apuna myös hintakalenteria. Tietojen päivitystiheys riippuu siitä kuinka suosittu reitti on kyseessä, joten  toiminnassa on vielä parannettavaa. Toimintaidea on joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen sillä lentojen hintojen tarkistaminen päivittäin on aikaa vievää, joten sitä kannattaa käyttää apuna halpojen lentojen metsästämisessä.

Lopuksi vielä muistutan, etteivät hintavertailusivustot eivät ole täydellisiä. Oman kokemukseni perusteella esim. Suomesta Etelä-Amerikkaan matkustettaessa hintavertailusivustot eivät aina löydä kaikista halvimpia lentoja, joten etsimiesi lentojen hintoja kannattaa verrata myös esim. ebookersin tai supersaverin sivuilla ennen varauksen tekemistä.

Lisätietoja hintavahti palvelusta (Skyscanner).

Speak Your Mind

*