Lufthansan Miles&More -ohjelmaan tulossa muutoksia

Lufthansa on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Miles & More -kanta-asiakasohjelmaan on tulossa muutoksia 1.1.2014 alkaen.

Tärkeimpiä muutoksia:

  • kohtuuhintaisista turistiluokan lipuista kertyy vähemmän lentomaileja 1.1.2014 alkaen
  • jäsenstatuksien sisälle tulee tasoportaita, ts. runsaasti statusmaileja keräävät Frequent Traveller ja Senator -statuksen haltijat saavat käyttöönsä hieman enemmän etuja kuin vähemmän statusmaileja keränneet saman statuksen haltijat
  • Euroopan sisällä matkustettaessa varausluokan T -upgraaminen businessluokkaan ei ole mahdollista 1.1.2014 alkaen

Näkemykseni muutoksista

Kuluttujan kannalta on positiivista, että Lufthansa ilmoitti muutoksista hyvissä ajoin sillä monet lentoyhtiöt ja hotelliketjut muuttavat kanta-asiakasohjelmiensa olennaisia ehtoja parin päivän varoitusajalla. Tämä onkin muutosten ainoa positiivinen puoli keskivertokuluttujan kannalta sillä omalla rahalla matkustavat ostavat lähes poikkeuksetta halvimpien varausluokkien lippuja (lue: maksavat Euroopan sisäisestä menopaluulipusta korkeintaan 500 euroa).

Osa tasojäsenistä saattaa hyötyä hieman muutoksista mutta Lufthansa ei vielä ole julkaissut lisätietoja mahdollisista lisäeduista. Samalla on kuitenkin syytä muistaa, että muutosten myötä tasojäsenyyden saavuttaminen vaikeutuu.

Speak Your Mind

*