Lentomaileista ja hotellipisteistä

Nimensä mukaisesti lentomailit.fi sivusto keskittyy siihen miten hotellien ja lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmista saatava hyöty saadaan maksimoitua. Pisteiden keräämisen ohella sivulla tullaan julkaisemaan myös vinkkejä mukavampaan matkustamiseen, esim. miten lentokenttäloungeen on mahdollista päästä veloituksetta nauttimaan vaikka lasi viiniä euron maksaneella Ryanarin lentolipulla matkustettaessa tai miten saada laadukkaampi hotellihuone ilman lisäkustannuksia. Lisäksi tulen julkaisemaan sivulla jonkin verran vertailuja aiheista, joista on kaikille vähintään pari kertaa vuodessa ulkomaille matkustaville.

Lentomaileja kertyy kanta-asiakasohjelmasta riippuen mm.

Matkustan harvoin, kannattaako minun kerätä lentopisteitä?

Kanta-asiakasohjelmiin liittyminen on ilmaista, joten lennoista kannattaa ehdottomasti kerätä maileja. Esim. SASin Eurobonus-ohjelmassa pisteet ovat voimassa viisi kalenterivuotta, joten pisteistä on mahdollista hyötyä vaikka et matkustaisikaan usein.

Miten pääseen loungeen?

Tiettyjen luottokorttien (lähinnä Diners ja American Express) omistajat pääsevät loungeen veloituksetta monilla kentillä jopa Ryanairilla matkustettaessa. Muita keinoja ovat mm. lentoyhtiön statuskortin hankkiminen, yksittäisen kertalipun ostaminen tai vuosijäsenyyden hankkiminen. Aiheesta lisää.

Miten kanta-asiakaspisteet kannattaa käyttää?

Ennen pisteiden käyttämistä lento-/hotellivaraukseen kannattaa tarkistaa paljonko lennot/hotelli maksaisi rahalla maksettaessa. Jos pisteistä saatava hyöty jää vähäiseksi, kannattaa harkita varauksen maksamista rahalla ja säästää pisteet seuraavaa matkaa varten. Monilla lentoyhtiöillä on usein myös tarjouskampanjoita, joita hyödyntämällä lennot/hotellin saa varattua normaalia alemmalla pisteveloituksella.

Pisteiden hyödyntämiseen liittyy lisämaksuja, onko nämä mahdollista välttää?

Osa lentoyhtiöistä veloittaa palkintolennoista esim. polttoainelisiä, joista voi aiheutua joissain tapauksissa merkittäviä lisämaksuja. Suurin osa lisämaksuista on kuitenkin mahdollista välttää kunhan liittyy oikean kanta-asiakasohjelman jäseneksi (kanta-asiakasohjelman valitsemisesta on tulossa oma artikkelisarja) tai käyttää pisteet palkintoihin, joista lisämaksuja ei veloiteta (esim. matkustusluokan korotus).

Miten löydän halpoja lentoja?

Tutustu Matrix-lentohakuun sekä Skyscanneriin.